Kopcący komin to nieprzyjemny widok, a na pewno nie porządany z powodów ekologicznych. Przyczyna problemu leży w złej technice palenia. Najlepszy jakości węgiel palony złą techniką nie uchronii przed „kopceniem” .
Czystrza technika palenia stosowana w nowoczesnych kotłach ,może równiez zostwać bez problemu w starych kotłach.
Metoda rozpalania węgla od góry obniża emisję pyłów o ok 70%.
Zmniejszenie emisji pyłów o 2/3 to nie jedyna zaleta rozpalania węgla od góry. Kopcenie się nie opłaca , ponieważ ok 30% węgla uchodzi kominem w powietrze. Kolejnym problemem jest smoła oraz osad w kominie , co jest konsekwencja niespalonych gazów. Po co palić czyściej ?
brak dymu/smogu
zmniejszenie emisji pyłów
oszczędność pieniędzy
Eko- gorszek luzem czy workowany ?
Polecamy kupowanie eko groszku workowanego . Workowany eko groszke jest gwarancją energetyczności oraz poprawnej wagi. Ponadto workowany towar ,dale nam czystość oraz łatwość magazynowania.